fbpx

Family Dent

All on 4

Reabilitarea totală prin tehnica All on 4 / All on 6 (Dinti Ficsi in 24 h)

Ce reprezintă tehnicile All on 4 și All on 6?

all on 4

Reabilitarea totală prin tehnica All on 4/6 ( Dinti Ficsi in 24 h) presupune o metodă de tratament cu ajutorul căreia se pot înlocui toți dinții de pe o arcadă. Este o variantă sigură prin care se poate restaura complet arcada inferioară sau superioară în cazurile de edentație completă.  

Reabilitările totale prin aplicarea tehnicilor, All on 4/6, cunoscute și sub denumirea de dinți ficși în 24h, reprezintă o soluție robustă și sănătoasă, și se folosește de 4, respectiv 6 implanturi pentru recuperarea tuturor dinților.

În general, atunci când osul maxilarului este foarte degradat, se recomandă folosirea de 6 implanturi pentru o stabilitate sporită și pentru o mai bună distribuție în timpul procesului de masticație.

Avantajele tehnicilor All on 4 și All on 6

Dinți ficși în 24h - All on 4

Dinți ficși în 24h

Intervalul de așteptare între extracția dentară și implantarea rădăcinilor artificiale este mult mai redusă față de tratamentul cu implanturi convenționale.  În cazul tehnicii All on 4/6, implanturile și protezarea provizorie se realizează în aceeași zi. Astfel, pacientul părăsește cabinetul cu dinți ficși sau îi primește în primele 24 de ore postoperator.

Estetică îmbunătățită

Tratamentul asigură o estetică îmbunătățită, deoarece aceste tehnici permit recuperarea imediată a întregii danturi, asigurând atât reabilitarea esteticii, cât și cea a funcției masicatorii. În următoarele 4-6 luni are loc procesul de osteointegrarea, apoi lucrarea este înlocuită cu cea definitivă. În această etapă, pacientul primește un design dentar (forma) și culoarea pe care o dorește.

Soluția optimă pentru edentația completă

Dinții ficși în 24h sunt o variantă recomandată pentru persoanele cu edentație completă care poartă proteze detașabile sau la pacienții cu boala parodontală (parodontoză) avansată, la care dinții sunt compromiși. Funcția masticatorie este restabilită complet în urma tratamentului și problemele de vorbire sunt eliminate într-un timp scurt.

Tratament fără operație sinus-lift

Se poate efectua tratamentul și în cazul sinuzitei și a resorbției osoase în zona laterală, fără să fie necesară operația de sinus-lift. În acest mod sunt reduse atât timpul, cât și costul lucrării.

Costuri reduse

Numărul mic de implanturi și etapele chirurgicale reduse asigură un preț redus comparativ cu folosirea de implanturi individuale

Soluția optimă pentru edentația completă

Elimină nevoia de adiții osoase

Protezarea este posibilă și la pacienții cu densitate osoasă scăzută sau în cazul în care osul maxilarului este foarte degradat. Astfel, nu mai sunt necesare adiții osoase.

Etapele unui tratament prin tehnicile All on 4/6

All on 4

1. Consultația și planul de tratament All on 4/6

În cadrul consultației inițiale, medicul va analiza cavitatea bucală și va realiza o radiografie panoramică, analize de sânge și investigații cu ajutorul tomografului dentar. În baza acestor investigații, se va realiza planul de tratament și se va determina dacă osul are un volum suficient pentru inserția implantelor. Tot în această etapă stomatologul decide dacă se vor insera 4 sau 6 implanturi dentare.

2. Inserarea implanturilor prin tehnica All on 4 / 6

A doua etapă a tratamentului presupune inserarea implanturilor, printr-o intervenție chirurgicală, realizată sub anestezie. Dacă este necesară și extracția unor dinți, acest procedeu are loc în aceeași intervenție.

3. Instalarea lucrării proteteice provizorii

La 24 de ore după inserarea implanturilor, se instalează lucrarea protetică provizorie.

4. Realizarea lucrării permanente

În urma procesului de vindecare, când implanturile au fost integrate în os (după aproximativ 4-6 luni), se realizează lucrarea permanentă.

Indicatii tratament All on 4/6

Tehnicile All on 4/6 (dinți ficși în 24 h) se adresează pacienților care nu mai au nici un dinte și poartă proteză mobilă sau celor care au o dantură terminală, cu boală parodontală avansată sau cu dinții existenți afectați sever. 

Acest tip de tratament este recomandat mai ales în cazul pacienților cărora nu li se pot insera implanturi dentare clasice din cauza pierderii osoase severe. În acest mod, se evită procedurile de adiție osoasă.

Deși nu necesită adiția de os, este necesar ca țesutul osos care va ancora implantul să fie suficient de solid, iar suportul gingival trebuie să fie într-o stare propice pentru inserare.

Ce conține un pachet All on 4/6?

1. Implantele dentare (4 sau 6, după caz)

2. Sisteme speciale Multinuit – fac conexiunea dintre implantul inserat în os și lucrarea provizorie în primă fază

3. Lucrarea provizorie pe o durată de 4-6 luni, în funcție de fiecare pacient. După această perioadă, lucrarea provizorie este schimbată într-o lucrare permanentă.

pret all on 4 / 6

Pret Dinti Ficsi in 24 h

All on 4 STANDART

9 500 Lei

Pachetul Contine:

Extractiile necesare
Plastia osoasa
Aditia de os necesar
Implantele dentare
Sistemele speciale
Vindecare accelerate PRF+PRP
Lucrarea provizorie

All on 4 PREMIUM

12 000 Lei

Pachetul Contine:

Extractiile necesare
Plastia osoasa
Aditia de os necesar
Implantele dentare
Sistemele speciale
Vindecare accelerate PRF+PRP
Lucrarea provizorie

All on 6 STANDART

12 000 Lei

Pachetul Contine:

Extractiile necesare
Plastia osoasa
Aditia de os necesar
Implantele dentare
Sistemele speciale
Vindecare accelerate PRF+PRP
Lucrarea provizorie

All on 6 PREMIUM

15 500 Lei

Pachetul Contine:

Extractiile necesare
Plastia osoasa
Aditia de os necesar
Implantele dentare
Sistemele speciale
Vindecare accelerate PRF+PRP
Lucrarea provizorie

Programează-te

  Medic Stomatolog

  Cât timp trebuie să stea pacientul cu lucrarea provizorie și de ce este necesară?

  Pacientul va sta între 4 și 6 luni cu lucrarea provizorie. După această perioadă se pot monta lucrările definitive, realizate din materialul ales de pacient alături de medicul stomatolog.

  Lucrarea provizorie are rolul de a solidiza implanturile între ele și reprezintă o condiție obligatorie în procesul de reabilitare. Astfel, lucrarea intermediară nu are doar rol estetic, ci și funcțional.

  În această etapă preliminară, are loc reechilibrarea mușcăturii și integrarea implanturilor în osul maxilariului. Lucrările protetice provizorii  conțin 10 dinți ce acoperă toată zona din față a maxilarului, cât și parțial zonele laterale prin care este asigurata masticația în perioada de osteointegrare.

  Din ce sunt realizate lucrările protetice?

  Acrilat

  Lucrările protetice din acrilat sunt prinse de implanturi cu ajutorul unei tije din titan și reprezintă cea mai ieftină opțiune.
  Această variantă este mai puțin estetică și are o durată de viață mai mică decât protezele din porțelan sau zirconiu.

  Zirconiu

  A treia opțiune de lucrare protetică este cea din zirconiu. Este cea mai rezistentă și durabilă, cu mai puține șanse de deteriorare în timp. La fel ca în cazul lucrărilor din porțelan, pot fi personalizate, zirconiul fiind o ceramică ce oferă o estetică net superioară și care este în același timp mult mai biocompatibil reducând posibilitatea unei reacții alergice. Din acest motiv este și cea mai indicată opțiune pentru pacienții alergici.

  Porțelan

  Spre deosebire de lucrările din acrilat, care oferă o estetică și o durabilitate redusă, cele din porțelan pot fi personalizate în funcție de nevoile fiecărui pacient. Din punct de vedere estetic, acestea sunt superioare, dar în cazul în care unul dintre dinți se sparge, poate fi dificil de înlocuit.

  Factorii de care trebuie să țină cont un pacient atunci când alege materialul din care să fie realizate lucrările protetice sunt:
  Costul  | 
  Estetica   |  Durabilitatea

  Cum trebuie să se igienizeze un pacient care a beneficiat de o reabilitarea All on 4/6?

  Pentru a prelungi durata de viață a implanturilor, este necesar ca pacienții să își protejeze lucrările protetice de placa și de bacteriile ce pot duce la infectarea țesuturilor. Din acest motiv, pacienții trebuie să:

  • Perieze lucrările protetice de cel puțin două ori pe zi
  • Realizeze corect periajul
  • Folosească zilnic ață dentară fără ceară sau ață dentară specială pentru implanturi
  • Folosească o periuță din nailon pentru spațiile greu accesibile
  • Efectueze un periaj profesional regulat
  • Folosească dușul bucal
  • Utilizeze periile interdentare

  Cât de des trebuie să vină pacienții la stomatolog pentru mentenanță și profilaxie?

  Prevenția este una dintre cele mai indicate metode pentru menținerea dinților ficși, iar vizitele la stomatolog o dată la șase luni sunt obligatorii. În cadrul acestor vizite se va efectua controlul implanturilor și se va realiza curățarea profesională care îndepărtează placa și bacteriile care se acumulează pe dinți.

  Factorii de care trebuie să țină cont un pacient atunci când alege materialul din care să fie realizate lucrările protetice sunt:

  • Costul
  • Estetica
  • Durabilitatea