fbpx

Family Dent

Endodontie

Endodontie, ramura a stomatologiei care se ocupă cu studiul și tratarea canalului radicular, cunoscut sub denumirea de „tratament de canal”.

Ce reprezinta serviciul de endodontie?

Endodontie - tratarea canalului

Endodonția este o ramură a stomatologiei, care se ocupă cu studiul și tratarea canalului radicular.  În popor este cunoscut sub denumirea de „tratament de canal”, care înseamnă îndepărtarea țesutului nervos, adică a ”nervului”, curățarea și sterilizarea canalelor rădăcinilor dintelui. În acest fel se tratează inflamațiile ireversibile ale țesutului nervos din interiorul canalului radicular “nervului”.

Următoarea etapă din tratamentul endodontic, constă în obturarea canalelor. Ce înseamnă obturarea?

Reprezintă sigilarea canalelor rădăcinilor care au fost anterior curățate și sterilizate, cu ajutorul unor materiale special create pentru a preveni infecții ulterioare.

Principalele semne care vă anunță că este posibil să aveți o infecție a canalului radicular sunt: durere locală cu intensitate medie sau mare, sensibilitate când consumați lichide prea reci sau prea fierbinți, umflatura sau inflamație a gingiei sau schimbarea culorii dintelui, adică înnegrirea acestuia. 

Tratamentul endodontic sau „de canal” este foarte important, deoarece, dacă apelați la medicul stomatolog în timp util, aveți șansa de a salva dintele. În caz contrar, dintele va trebui extras și înlocuit cu un implant dentar. În ultimii ani, metodele de tratament endodontic au evoluat atât de mult, încât medicul specialist reușește chiar și în cele mai dificile cazuri, să salveze dinții naturali. Rezultatele se păstrează pe termen îndelungat. 

Endodontie la microscop

Microscopul endodontic este într-adevăr o descoperire care a revoluționat medicina dentară și un aparat nelipsit din cabinetul unui medic stomatolog.

Acest microscop ajută la descoperirea unor canale suplimentare, care acum câțiva ani erau foarte greu de descoperit. Ajuta la identificarea și chiar îndepărtarea acelor care s-au rupt în timpul curățării canalelor.

În plus, microscopul endodontic contribuie la obținerea unor rezultate rapide, profesionale, care au o durată de viață îndelungată. 

Conform statisticilor, clinicile care realizează tratamentul endodontic clasic, adică obturația de canal realizată cu ochiul liber, au o rată de succes de cel mult 60%. În schimb, aceeași procedură realizată cu ajutorul microscopului endodontic, are o rată de reușită de 90%

beneficiile tratamentului endodontic

Beneficiile pe care le are tratamentul endodontic asupra sănătății și identității danturii dumneavoastră sunt numeroase. Această procedură garantează un tratament complet asupra canalelor, controlează și îndepărtează în totalitate infecția și este o investiție pe termen lung. Există câteva cauze ale infecției pulpei dentare și a nervilor, cum ar fi cariile dezvoltate în profunzime, boala parodontală și anumite traumatisme ale dinților. 

Endodontie - tratarea canalului

Programează-te