fbpx

Family Dent

Fațete Dentare EMAX

Fațete Dentare EMAX: Un Zâmbet Nou Prin Tehnologie Avansată

Frumusețea unui zâmbet strălucitor poate aduce încredere și un sentiment general de bine. Însă, pentru mulți dintre noi, aspectul dinților poate avea nevoie de puțin ajutor pentru a atinge acea perfecțiune. Aici intră în scenă fațetele dentare EMAX, o opțiune modernă și eficientă pentru a obține un zâmbet fermecător. În acest articol, vom explora pe larg despre fațetele dentare EMAX, de la compoziția lor la modalitatea de aplicare și îngrijire.

Ce sunt Fațetele Dentare EMAX?

Fațetele dentare EMAX sunt un tip de proteză dentară subțire, personalizată și durabilă, concepute pentru a acoperi fața frontală a dinților și pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului. Acestea sunt create pentru a corecta imperfecțiunile dentare, cum ar fi petele, decolorările, forma inegală sau spațiile între dinți.

Din ce sunt facute Fațetele Dentare EMAX?

Fațetele dentare EMAX sunt realizate din ceramică de înaltă calitate cunoscută sub numele de disilicat de litiu. Acest material este ales pentru proprietățile sale excelente de transluciditate și durabilitate. Disilicatul de litiu oferă un aspect natural, reflectând lumina în mod similar cu dinții naturali, ceea ce duce la un rezultat estetic de înaltă calitate.

Avantajele Fațetelor Dentare EMAX:

 • Aspect Natural: Datorită materialului de înaltă calitate din care sunt confecționate, fațetele dentare EMAX oferă un aspect extrem de natural, fiind greu de distins de dinții reali.
 • Durabilitate: Disilicatul de litiu conferă rezistență și durabilitate fațetelor, făcându-le o opțiune pe termen lung.
 • Conservarea Dinților: Aplicarea fațetelor EMAX necesită îndepărtarea minimă a țesutului dentar sănătos în comparație cu alte proceduri precum coroanele dentare.
 • Procedură Painless: Procesul de aplicare a fațetelor dentare este în general minim invaziv și relativ nedureros.

Dezavantajele Fațetelor Dentare EMAX:

 • Preț: Costul fațetelor dentare EMAX poate fi mai ridicat în comparație cu alte opțiuni de restaurare cosmetică a dinților.
 • Reversibilitate Limitată: După ce dinții sunt pregătiți și fațetele sunt aplicate, aceasta este o procedură ireversibilă, deoarece o mică parte a smalțului natural este îndepărtată.
vizualizare amprenta | emax fatete dentare
selectare culoare- fatete dentare emax

Cum se aplică Fațetelor Dentare EMAX

 • Consult Dentar: Primul pas este o consultare cu dentistul, unde se evaluează viabilitatea și dorințele pacientului.
 • Pregătirea Dinților: În general, o mică porțiune de smalț dentar este îndepărtată pentru a face loc fațetelor. Se ia o amprentă a dinților pentru a crea fațete personalizate.
 • Proba și Aplicarea: După crearea fațetelor în laborator, acestea sunt probate pe dinți pentru a se asigura de potrivire și aspect. Dacă totul este în regulă, ele sunt atașate permanent cu adeziv dentar.

Cum se întrețin Fațetelor Dentare EMAX

 • Igiena Orală Riguroasă: Menținerea unei igiene orale bune este esențială. Se recomandă periajul regulat, folosirea aței dentare și clătirea bucală.
 • Evitarea Substanțelor Pigmentante: Pentru a preveni decolorarea, este bine să evitați consumul excesiv de cafea, ceai, vin roșu sau alte alimente și băuturi pigmentante.
 • Vizite Regulate la Dentist: Programați vizite regulate la dentist pentru verificări și curățări profesionale.

În concluzie, fațetele dentare EMAX reprezintă o opțiune populară și eficientă pentru a transforma aspectul zâmbetului dvs. Cu avantaje notabile în ceea ce privește aspectul natural și durabilitatea, acestea pot aduce un zâmbet strălucitor în viața dvs. Cu toate acestea, este important să discutați cu dentistul dvs. pentru a determina dacă fațetele dentare EMAX sunt potrivite pentru dvs. și pentru a învăța cum să le întrețineți corespunzător.

Vino la o consultatie