fbpx

Family Dent

Implantul dentar

partile componente a unui implant dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este una dintre cele mai moderne si eficiente metode de a inlocui dintii pierduti. Acestea sunt dispozitive artificiale care se insereaza in osul maxilar sau mandibular pentru a sustine coroane dentare sau proteze.

Care sunt avantajele unui implant dentar?

Implanturile dentare au numeroase avantaje fata de alte metode de inlocuire a dintilor. In primul rand, acestea ofera o fixare mai buna decat puntile sau protezele conventionale, ceea ce inseamna ca pacientii pot mesteca si vorbi cu usurinta. De asemenea, implanturile dentare au un aspect natural si nu necesita prelucrarea dintilor vecini sanatosi, cum ar fi in cazul puntilor.

Un alt avantaj major al implanturilor dentare este ca acestea ajuta la mentinerea sanatatii osoase. Atunci can dintii sunt pierduti, osul din jurul acestora se subtiaza si se pierde. Implanturile dentare stimuleaza osul prin procesul de osteointegrare, permitand osului sa se mentina sau chiar sa se dezvolte.

Implant dentar

Care sunt dezavantajele implantului dentar?

Desi implanturile dentare sunt o metoda eficienta de inlocuire a dintilor pierduti, exista si unele dezavantaje. In primul rand, procedura poate fi costisitoare si poate necesita mai multe vizite la cabinetul dentistului. De asemenea, exista un anumit grad de risc asociat cu procedura, cum ar fi infectia sau refuzul osului de a se integra cu implantul.

Din ce sunt onfectionate implantele dentare?

Implanturile dentare sunt confectionate din titan sau materiale ceramice. Titanul este cel mai frecvent utilizat datorita proprietatilor sale biocompatibile si durabilitatii. Materialele ceramice au un aspect mai estetic si sunt utilizate in cazurile in care pacientii au alergii la titan sau prefera un aspect mai natural al dintilor.

Cum se insereaza un implant dentar

Procedura de inserare a implanturilor dentare poate fi efectuata sub anestezie locala sau sedare. Prima etapa consta in pregatirea zonei unde va fi inserat implantul, acest lucru poate include extragerea dintelui sau a osului existent. Apoi, implantul este introdus in osul maxilar sau mandibular si acoperit cu o garnitura temporara. Dupa o perioada de vindecare de cateva saptamani sau luni, dentistul va inlocui garnitura temporara cu o coroana permanenta sau o proteza.

In concluzie, implanturile dentare sunt o metoda eficienta si durabila de a inlocui dintii pierduti. Acestea ofera un aspect natural, o fixare mai buna si contribuie la mentinerea sanatatii orale.

Vino la o consultatie