Family Dent

Protetica Dentara

Protetica dentara este o ramură complexă a stomatologiei, care se ocupă cu tratarea dentiției afectate de pierderea unuia sau mai multor dinți în scopul redării funcționalității danturii și a funcției estetice. Lucrările de protetică dentară sunt create în laborator din diferite materiale, care contribuie la refacerea funcționalității și structurii arcadelor dentare. 

Proteze Fixe

Protetica dentara - coroana dentara metalo-ceramica

Coroane metalo-ceramice

Sunt cele mai des întâlnite lucrări protetice și sunt obținute prin stratificarea ceramicii pe o structură din metal.

Protetica dentara - Coroane pe zirconiu

Coroane pe zirconiu

Sunt lucrări protetice estetice, durabile, precise și foarte bine tolerate de către organism. Culoarea este albă, iar restaurările cu ceramică pe zirconiu sunt din ce în ce mai căutate, datorită funcției estetice pe care o îndeplinesc și a bune funcționări a acestora. 

Alegerea fatetelor dentare

Fațete dentare pe suport E-max

Datorită tehnologiei E-max, materialul din care sunt create fațetele aderă foarte bine la structurile dentare, având o compatibilitate excelentă. Sunt fixate foarte bine pe dinți, iar calitatea este superioară. 

Proteze mobile

Proteze acrilice parțiale sau totale

Proteze acrilice parțiale sau totale – utilizate atunci când pacientul și-a pierdut toți dinții sau are o parte din dinții naturali, sănătoși. Se fixează cu ajutorul unor croșete metalice și sunt create de regulă din garnituri acrilice sau compozit.

Proteze scheletate

Proteze scheletate – au o componentă acrilică și un schelet din metal, iar fixarea acestora se realizează cu ajutorul capselor, telescoapelor, magneților.

Proteze mobile pe implanturi dentare

Proteze mobile pe implanturi dentare – sunt funcționale, ușor de utilizat de către pacient, deoarece le poate îndepărta, curăța și fixa ulterior în implantul dentar. Au un sistem de fixare special care face posibil acest lucru.

Protezele fixe pe implanturi

Protezele fixe pe implanturi dentare – nu sunt așa ușor de utilizat, putând fi îndepărtate doar de către medicul stomatolog. Sunt formate dintr-un schelet metalic și o componentă acrilică. 

Programează-te