fbpx

Family Dent

Tratamente terapeutice

Tratamente terapeutice dentare vizează tratamentul leziunilor dentiției, fie că vorbim de fisuri ale dinților, carii dentare sau fracturi. 

Ce sunt tratamentele terapeutice?

Tratamente terapeutice dentare

Prevenția este cheia, însă dacă nu se reușește prevenirea apariției problemelor dentare, este absolută nevoie ca acestea să fie rezolvate cât mai repede. 

Tratamentele terapeutice dentare vizează tratamentul leziunilor dentiției, fie că vorbim de fisuri ale dinților, carii dentare sau fracturi. 

Sănătatea dinților asigură o bună funcționalitatea a întregului organism, iar zâmbetul sănătos și respirația proaspătă ne dă încredere și ne ajută să fim mai sociabili și deschiși. 

Tratamentul la nivelul cariilor presupune o mare atenție, deoarece suprafața cariată trebuie curățată corespunzător de către un medic specialist. Următoarea etapă este repararea dintelui cu ajutorul obturației. 

Tipurile de carii

Carii dentare - Tratamente terapeutice dentare

Cariile apar din cauza unei igiene dentare necorespunzătoare, a consumului de alimente nesănătoase, cum ar fi zahărul. O carie mică se va extinde în timp scurt, dacă nu este tratată imediat ce aceasta a fost identificată. Va distruge smalțul dintelui și va evolua înspre pulpa dentară și nervi.

În acest caz, ar trebui să apară semnale clare ale prezenței unei probleme, cum ar fi durerile dentare medii sau intense, sângerări gingivale. Netratate, cariile pot provoca chiar și pierderea dintelui. 

  • carii pe suprafața laterală a dintelui
  • carii aflate chiar pe rădăcina dintelui
  • carii interdentare, localizate între doi dinți vecini
  • carii secundare, care apar de obicei când nu a fost curățat și igienizat corespunzător spațiul unde a fost caria; Un semn al acestei probleme este nuanța închisă a dintelui, dureri dentare și sensibilitate la consumul de alimente reci sau fierbinți. 

Cum evitam aparitii cariilor

Pentru a evita apariția cariilor sau pentru a le identifica încă din faza incipientă, e nevoie de un consult periodic la medicul stomatolog, o dată la șase lui și o igienizare profesională cel puțin de două ori pe an.

Chiar dacă avem convingerea că efectuăm o igienă orală corespunzătoare și avem grijă de sănătatea dinților noștri, de multe ori periuța clasică nu poate pătrunde în toate spațiile inter-dentare, unde rămân de obicei resturi de mâncare și se ascund bacteriile.

Prevenția vă ține departe de intervenții dentare complexe și vă asigură un zâmbet strălucitor mult timp. Aveți încredere în medicul stomatolog, discutați, stabiliți metode de tratament și asigurați-vă că respectați recomandările în totalitate. Un zâmbet strălucitor dezvoltă încrederea în sine și creează legături sociale de durată. 

Femeie drăguță zâmbitoare care se uită cu încredere la medicul dentist în timpul tratamentului

Programează-te